KBV

Norbert Erdmann, Vorsitz Kirchenbevollmächtige (KBV)
Telefon +358 50 532 1975‬
E–Mail kbv@deutschegemeinde.fi

Mitglieder der Gremien und KBV

Gremien

Kirchenbevollmächtigtenversammlung (KBV)
Kirchenrat (KR)
Finanzausschuss (FA)
Wahlausschuss
Kindergartendirektion
Kirchenmusikalischer Ausschuss
Bauausschuss
Diakonievorstand
DSWH–Geschäftsleitung
DSWH–Fondsvorstand
Kapellenrat Turku (Åbo)

Die Tageslosung

Bekehre du mich, so will ich mich bekehren; denn du, HERR, bist mein Gott!

Jeremia 31,18

Jesus spricht zu Thomas: Reiche deinen Finger her und sieh meine Hände, und reiche deine Hand her und lege sie in meine Seite, und sei nicht ungläubig, sondern gläubig!

Johannes 20,27

© Evangelische Brüder-Unität – Herrnhuter Brüdergemeine
Weitere Informationen finden Sie hier


Lauluja, värejä, kuvia — Liederabend mit Pekka Tarkela

Tervetuloa tenori Pekka Tarkelan lied-iltaan lauantaina 17.11.2018 klo 18 Helsingin Saksalaisessa kirkossa, Unioninkatu 1. Konsertin ohjelmassa on kolme laulusarjaa, jotka lähestyvät liedissä keskeisiä rakkauden ja kuoleman teemoja eri näkökulmista.

Robert Schumannin (1810-1856) rakastettu laulusarja Liederkreis op. 39 valmistui kesällä 1840. Vuotta ei suotta kutsuta Schumannin laulujen vuodeksi, sen aikana syntyi suurin osa hänen laulutuotannostaan. Opuksen 39 laulut on kirjoitettu Schumannille läheisen Joseph von Eichendorffin runoihin. „Voi, en mahda mitään, haluaisin laulaa itseni kuoliaaksi satakielen tavoin. Eichendorff-sarja on romanttisin teokseni ja siinä on paljon sinua…“, kirjoitti Schumann vastavihitylle vaimolleen Claralle.

William Waltonin (1902-1983) kuuden laulun sarja Anon. in Love (1959) käsittelee rakkautta miehen näkökulmasta. Tekstit ovat tuntemattomien 1500- ja 1600-luvuilla eläneiden runoilijoiden kirjoittamia. Englantilainen Sir William Walton tunnetaan etupäässä orkesterimusiikistaan, mutta lauluäänen ja sen mahdollisuudet hän tunsi hyvin. Kuoronjohtajan ja laulajattaren poika lauloi itsekin kuorossa opiskeluaikanaan Oxfordin yliopistossa. Laulusarjan lisäksi hänen muita vokaaliteoksiaan ovat mm. oratorio Belshazzarin pidot ja kaksi oopperaa.

Säveltäjä Seppo Nummen (1932-1981) vaikutus suomalaiseen musiikkielämään on ollut merkittävä. Hän oli mm. Jyväskylän kesän käynnistäjä ja toiminnanjohtaja, Helsingin Juhlaviikkojen johtaja, musiikkikriitikko ja kulttuurivaikuttaja. Nummen sävellystuotantoon kuuluu pitkälle yli 200 yksinlaulua. Kuuden laulun Vuoripaimen -sarja (1951) on kirjoitettu Seppo Nummen veljen Lassi Nummen runoihin. Laulujen näkökulma on eksoottinen: nuori kiinalainen paimenpoika haaveilee rakkaudesta, soittelee huilua ja sepittää aikansa kuluksi lauluja.

Lakimies ja laulaja

Pekka Tarkela on toiminut lakimiehenä ja asianajajana 25 vuotta ja tekee tällä hetkellä oikeustieteellistä väitöskirjaa Helsingin yliopistossa.

Jo paljon ennen työelämää hän on kuitenkin laulanut. Rakkaus musiikkiin ja erityisesti lauluun on kulkenut mukana poikavuosista lähtien.

Suuria ja pieniä kuoroteoksia ja niiden tenorisooloja hän on laulanut vuodesta 1975 mm. Cantores Minoreksen, Polyteknikkojen Kuoron, Musiikkitalon kuoron ja Otaniemen Kaiun riveissä. Omia lied-iltoja hän on järjestänyt vuodesta 2015. Pianistina ja lauluvalmentajana on vuodesta 2016 toiminut arvostettu lied-asiantuntija, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lehtori Collin Hansen.

Konsertissa teoksia taustoittaa säveltäjä, kuoronjohtaja ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sävellyksen lehtori Tapani Länsiö.