Lobet den HERRN, alle seine Werke, an allen Orten seiner Herrschaft! Lobe den HERRN, meine Seele!

Psalm 103,22

Es werden kommen von Osten und von Westen, von Norden und von Süden, die zu Tisch sitzen werden im Reich Gottes.

Suomen saksalainen evl seurakunta

Suomen saksalainen evl seurakunta on osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja kuuluu ruotsinkieliseen Porvoon hiippakuntaan. Vuodesta 1959 sillä on kiinteät yhteydet myös Saksan evankeliseen kirkkoon. Jumalanpalveukset ovat saksaksi.

Seurakunnan keskus on Saksalainen kirkko Helsingissä. Turussa toimii kappeliseurakunta, lisäksi kokoontuu saksankielisiä seurakuntaryhmiä noin 18 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Seurakunta nykyisessä muodossaan on ollut toiminnassa vuodesta 1990, kun vuonna 1858 perustettu Helsingin saksalainen seurakunta ja vuonna 1927 myös merimiehien henkisenä tukikohtana toiminut Turun seurakunta yhdistettiin.

Seurakunnalla on palveluksessaan 2 pappia: kirkkoherra Matti Fischer sekä matkapastori Hans-Christian Beutel. Seurakuntaa johtaa kirkkovaltuusto ja -neuvosto – Turussa kappelineuvosto.

1858–2008: 150 vuotta saksalainen seurakunta

1865–2015: 150 vuotta saksalainen kirkko