Die Tageslosung

Jeder Mann und jede Frau, deren Herz dazu bereit war, alle diese Israeliten brachten eine Gabe für den HERRN.

2. Mose 35,29

Erbaut auch ihr euch als lebendige Steine zum geistlichen Hause und zur heiligen Priesterschaft, zu opfern geistliche Opfer, die Gott wohlgefällig sind durch Jesus Christus.

1. Petrus 2,5

© Evangelische Brüder-Unität – Herrnhuter Brüdergemeine
Weitere Informationen finden Sie hier


JAETTU KOKEMINEN JA ENEMMÄN:

Suomen saksalainen evl seurakunta

Suomen saksalainen evankelis-luterilainen seurakunta on Suomen saksankielisen väestön oma seurakunta, joka on osa Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja kuuluu ruotsinkieliseen Porvoon hiippakuntaan. Seurakunta on vuodesta 1959 Saksan evankelisen kirkon kanssa yhteydessä. Seurakunnan keskus on Saksalainen kirkko Helsingissä. Turussa toimii kappeliseurakunta, lisäksi kokoontuu saksankielisiä seurakuntaryhmiä noin 18 paikkakunnalla ympäri Suomen.

1864–2022 — 158 vuotta Saksalainen kirkko Helsingissä

Seurakunta nykyisessä muodossaan on ollut toiminnassa vuodesta 1990, kun vuonna 1858 perustettu Helsingin saksalainen seurakunta ja vuonna 1927 myös merimiehien henkisenä tukikohtana toiminut Turun seurakunta yhdistettiin. Tällähetkellä seurakunnassa työskentelee kaksi pastoria Saksasta: kirkkoherra Matti Fischer ja matkapastori Hans-Christian Beutel. Seurakuntaa johtaa kirkkovaltuusto ja kirkkovaltuutetut – Turussa kappelivaltuusto.

Saksalaisen seurakunnan päiväkoti ja esikoulu Helsingissä

Saksalaisen seurakunnan päiväkoti on yksityinen saksankielinen päiväkoti Helsingin keskustassa. Päiväkodin tiloissa toimii myös Helsingin Saksalaisen koulun esikoulu. Yhdessä päiväkoti ja esikoulu muodostavat kokonaisuuden, joka tarjoaa kokopäiväisen hoitopaikan 37:lle 3-7-vuotiaalle lapselle kolmessa eri ryhmässä. Päiväkodin tavoitteena on mahdollistaa lasten saksan kielen taidon hyvä kehitys ja ylläpito. Päiväkotimme tekee tiiviisti yhteistyötä Helsingin Saksalaisen koulun kanssa, ja tarjoaa siten DSH:n pyrkiville lapsille erinomaiset valmiudet.

Päiväkoti sijaitsee Tähtitorninmäen kupeessa, aivan Saksalaisen kirkon vieressä, hyvien kulkuyhteyksien äärellä (raitiovaunu, metro ja bussit). Helsingin Saksalainen koulu sijaitsee vain noin 20 minuutin kävelymatkan päässä päiväkodista, ja päärautatieasemalle kävelee noin 15 minuutissa. Päiväkoti sijaitsee seurakunnan tiloissa, ja käytämme suurta seurakuntasalia liikuntasalinamme. Ulkoilemme Tähtitorninmäen kauniissa ja avarassa puistossa.

Saksalaisen seurakunnan päiväkoti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7.30-17.

Lisää infoa saksaksi…